Tillväxtentreprenörer i fokus

Är det så att vi entreprenörer ofta inte ser att vi försöker göra allt själva i stället för att bygga tillväxtbolag? Behöver vi en ”dagisfröken”, seniora ledare, efter att i den första fasens ha agerat multikonstnär.

Det senare är tillväxtinvesteraren Navin Thukkarams råd som han delade med sig av på SEBs event Growth by Greenhouse förra veckan.

Nu börjar möjligheterna att få hjälp att få perspektiv, kunskap och kontakter för att utveckla sitt bolag växa upp som solrosor både här och där. Som följd av den stora vurmen för startups börjar intresset nu vridas mot tillväxtentreprenörer och deras bolag. Här talar vi bolag som har en omsättning på 10 miljoner till 1 miljard kronor och minst 10 anställda. Företag som har hittat sina första affärer och nu vill hitta fler kunder eller möte det stora kundtrycket som man brottas med idag. Växa i och med kostymen.

SEB Greenhouse 

 F Josefsson Greenhouse launchI förra veckan lanserade SEB sitt nya koncept Greenhouse. Genom det vill man kunna erbjuda företag med tillväxtambitioner en tillväxtresa med lägre farthinder. Enligt Fredrik Josefsson, en av initiativets grundare, är Greenhouse en paketering av bankens nätverk, partners och erfarenhet, allt för att främja företag i tillväxt.

Jag kan rekommendera att testa Greenhouse tillväxtguide. Där kan man börja med ett enkelt test som en hjälp för att börja definiera vilka som är ens största stötestenar och åt vilket håll man vill utveckla sitt företag.

 

 

Growth programUnder våren finns också möjlighet att söka till Greenhouse Growth program. Redan genom ansökningsprocessen får man vägledning om hur man ska kunna utveckla företaget och vilka frågor som bör prioriteras. Efter de inledande frågorna får man delta i en workshop där erfarna entreprenörer ger dig vägledning. Efter workshopen finns flera vägar att välja, bl a ett intensivprogram under sex veckor eller att delta i en serie seminarier.

Linköpings "Utvecklinsprogrammet"

Ett initiativ med betydligt längre erfarenhet är Utvecklingsprogrammet. Programmet har utvecklats under 30 år i ett framgångsrikt samarbete mellan akademi, Linköpings Universitet, och praktik. Det är framförallt professorn i Innovation och Entreprenörskap Magnus Klofsten och den minst sagt namnkunnig entreprenören, Uno Alfredéen, som har lett programmet.

happy personUnder åren har 500 personer från 200 företag gått igenom programmet. De 16 största företagen som har deltagit i programmet har ökat sin personalstyrka och omsättning 14 gånger. Många företag har deltagit 10-15 gånger. De ser programmet som ett viktigt verktyg för att växa och en del i en långsiktig process. Inte minst för att utveckla nya medarbetare och för att utveckla företagets kultur. 

Idag är det tillväxtentreprenörerna Tord Lendau och Johan Ahlström som fortsätter det framgångsrika arbetet. Båda har stor erfarenhet av att starta och leda företag nationellt såväl som internationellt. Employees 14xNär Tord Lendau och jag sitter och diskuterar vilka knäckfrågor som är de mest återkommande nämner han som nummer ett att företagsledaren tappar sugen. Att då få dela sina knäckfrågor med andra företagsledare som har varit eller är i samma situation kan bli en ovärderlig brygga in i ett mer hållbart och växande ledarskap.

Förutom de initiativ jag tar upp här skulle jag själv vilja kunna slänga ut en fråga när helst tankarna snurrar i huvudet, på kvällen, under hundpromenaden eller på någon mingeltillställning till ett kvalificerat digitalt forum som baseras på att dela med sig av kunskap och erfarenheter tillväxtentreprenörer emellan.

Erica Toft, 25 mars 2017

 

Dela denna!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Taggar: Blogg, scaleup, tillväxtbolag, GrowthByGreenhouse, entreprenörskap, SEB, internationalisering, tillväxtentreprenörer, Linköpings Universitet

Skriv ut